Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Stop hende

Claes Kastholm Hansen: Det er ved at blive en yndet sport blandt danskerne at samles omkring TV-kanalernes nyhedsudsendelser med hjertelige latterudbrud, når beskæftigelsesminister Mette Frederiksen er på for at svare på simple spørgsmål, som hun undgår at besvare ved at kaste sig ud i inderlig prædiken om, hvor ondt det gør hende for de grupper, hun nu berøver.

Claes Kastholm Hansen
Claes Kastholm Hansen

Nogle mener, at hun simpelthen går i trance, når hun står foran kameraet, og at det er tungetale, der kommer ud af hendes mund. Andre, at hun bare træner sig op til at blive en karikatur af sig selv og planlægger en fremtid som politiker-parodist. Ingen tænker på de stakkels nyhedsværter, der må se deres omhyggeligt forberedte interview skylle bort under hendes rivende talestrøm, der gennemføres med så høj en stemmeføring, at fuglene falder ned fra træerne i flere kilometers omkreds. Hvis ikke det skal ende med nervesammenbrud for landets nyhedsværter, må hun stoppes nu. Ikke mindst, fordi det kan forudses, at hun i den kommende uge vil optræde på skærmen dag og nat pga. regeringens forslag til kontanthjælpsreform. Groft sagt foreslår derfor, at når hun kommer på skærmen og begynder at prædike om, hvor ondt det gør hende for de kontanthjælpsmodtagere, der nu rammes, afspiller man som underlægning Bachs kantate »Mein Herze schwimmt im Blut« med progressivt stigende styrke. Hvis hun mod forventning har selvironi, vil hun begynde at grine. Alternativt vil hun gribes af et sekunds forvirring, hvorunder nyhedsværten kan indskyde et »tak, Mette Frederiksen« og sende hende ud i mørket.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.