Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

STOP

De konservative har sat en kampagne i gang, der opfordrer til at stoppe noget, der karakteriseres som nazi-islamisme. Ingen af de to ideologier, der her sættes i forbindelse med hinanden, nyder stor popularitet hos flertallet af den danske befolkning. Til gengæld har selve kampagnen ikke rigtig fundet genklang.

Rækkevidden af kampagnens politiske budskab, at det bryder vi os ikke om, er da også til at overse. Som bekendt skulle der en Anden Verdenskrig til at stoppe nazismen, mens det endnu er lidt uklart med hvilke midler, man kan bringe dem til fornuft, der påberåber sig islam som grundlag for, hvad vi andre betragter som gruopvækkende forbrydelser. En ting er dog formentlig klar, nemlig, at bevægelsen næppe lader sig stoppe af de konservatives velmente opfordringer. Og lige så klart er det vel også, at de Konservative ikke mener, at andre med våben i hånd skal bekæmpe islamismen. Så det er og bliver et åbent spørgsmål, hvor de konservative egentlig vil hen med deres stopperi.

Pæne og traditionelt tænkende værdikonservative som Deres Groft sagt bryder sig da heller ikke meget om at blive identificeret med den slags hule og sprogligt forenklende opfordringer, som det parti, der hedder de Konservative, ikke rigtigt har noget at have – i andet end en holdning, som flertallet deler. Og hertil kommer så en vis, men stigende ængstelse for, at bliver det ved på den måde, så er det de Konservative, der stopper.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.