Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Stine Bosse er en mand

Stine Bosse er bestyrelsesformand. Jo, De læste rigtigt. Ikke forkvinde, men formand. Hun er blevet uenig med bl.a. Mette Bock og Laura Lindahl fra Liberal Alliance om de måltal, som pålægges statsinstitutioner og virksomheder for antallet af kvinder i bestyrelser. Stine Bosse mener, det er en syg idé at bringe biologi ind i diskussionen, sådan som Laura Lindahl har gjort. Bosse ved, at ingen fødes som kvinde, men at det er noget, kvinder bliver.

Det er feminismens grundantagelse. Det betyder, at der ingen forskel er på mænd og kvinder. I samme øjeblik, en kvinde forlader køkkenet, børnepasningen og vasken og træder ind i bestyrelser, politik eller forskning, ophører hun med at være kvinde og bliver en mand – evt. med kjole på. Kvinder gør ingen forskel.

Gjorde Margaret Thatcher en stor forskel, fordi hun havde et kvindegen? Nej, vel. Og gør det nogen forskel, at Folketingets formand er en kvinde? Nej vel. En kvindelig formand er en mand.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.