Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Stik modsat-reglen

Klaus Kjøller: Reglen begyndte med S-SFs valgløfter, hvoraf de mest eksplicitte og opsigtsvækkende løfter systematisk blev efterfulgt af handlinger i stik modsat retning.

Klaus Kjøller
Klaus Kjøller

Så fulgte Villy Søvndals eksplicitering: »Jeg er formand for SF, og sådan er det«. Kort efter gik han af. Så fulgte Margrethe Vestager, som ekspliciterede: »Sådan er det jo«. Kort efter lavede regeringen to akutjobpakker, som begge sendte det modsatte budskab: »Fat håb, for det er alligevel ikke sådan«. Tendensen er klar: Når noget fastslås usædvanligt tydeligt og klart, så handler den, der fastslår det, stik modsat kort efter.

Denne klare regel gør det muligt at forudsige fremtiden med stor præcision: 1) Sass har netop fastslået, at der ikke er kupplaner mod Thorning: »Hun er vores statsministerkandidat, når vi når frem til næste valg«. Thorning er altså færdig om kort tid. 2) Der er netop i Folkekirken blevet opslået et præstejob med et opsigtsvækkende udtrykkeligt krav om, at præsten skal være kristen. Menighedsrådet vil derfor snart ansætte en, som i sin sjæls inderste f.eks. er agnostiker eller tilhænger af asatroen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.