Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Statsstøtte

Edith Thingstrup
Edith Thingstrup

En række fagforeninger mener, at det er vigtigt at bevare noget, der hedder Kvinfo. Derfor har de indrykket en dyr annonce i aviserne. Budskabet er, at skatteyderne skal betale for Kvinfo. »Vi har vanskeligt ved at forstå hvilke saglige, faglige motiver, der måtte ligge til grund for ønsket om at fratage statsstøtten til Kvinfo,« skriver fagforeningslederne.

Gad vide, om de skrev det samme, dengang en rød regering fjernede statsstøtten til Bjørn Lomborgs Institut for Miljøvurdering? Nå, nej. Det har ikke noget med politik at gøre. Lomborg (der var rød), interesserede sig for facts og videnskab. Det er for maskulint. Kvinfo (hvis skiftende direktører har været røde) interesserer sig for holdninger og sociale konstruktioner. Det er så dejlig feminint. Og siden holdninger trumfer facts i en socialt konstrueret verden, er der mere brug for Kvinfo end for Institut for Miljøvurdering. Bare skatteyderne betaler festen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.