Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Stakkels Christine

Claes Kastholm:Havde hun dog bare nøjedes med at gøre som digteren Nis Petersen: samle på de små børns smil.

Claes Kastholm Hansen
Claes Kastholm Hansen

For godt et halvt år siden indgik undervisningsminister Christine Antorini og Danmarks Lærerforening et kærlighedsægteskab. Det skete ved det årlige møde på Sorø Akademi, og alt tegnede til et langt og lykkeligt samliv, skønt der faktisk ikke var nogen, der vidste, hvad den til forholdet knyttede ægtepagt ved navn Ny Nordisk Skole egentlig gik ud på, ud over at navnet havde et bogstavrim og gav associationer til restaurant Noma samt Halldor Laxness’ Kæmpeliv i nord og Grundtvigs Optrin af Nordens kæmpeliv. På Noma skælder man som regel gæsterne ud eller giver dem roskildesyge, hvis de ikke holder mund under de meget store kulinariske foredrag, der ledsager de meget små retter. Og Laxness’ Kæmpeliv i nord er humoristisk, mens Grundtvigs Optrin af Nordens kæmpeliv er ufuldendt. Alt i alt ilde varsler for kærlighedsægteskabet, der nu også er endt i et blodigt opgør. Som ofte i skilsmissesager skyer den kvindelige part ingen midler. Nu bruger hun børnene. I sit desperate forsøg på at bilde offentligheden ind, at Danmarks Lærerforening bevidst vildleder folk, siger Christine Antorini til Jyllands-Posten, lørdag: »Jeg møder små børn, som er forvirrede, fordi lærerforeningen siger noget, der er lodret forkert«. Fantastisk udtalelse, der bringe hende helt ud på Villys mark. Ham med alle plejehjemsbesøgene. Det er synd. Havde hun dog bare nøjedes med at gøre som digteren Nis Petersen: samle på de små børns smil.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.