Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Sproglig akuthjælp

BMINTERN - Klaus Kjøller Groft
BMINTERN - Klaus Kjøller Groft

Nu fortælles igen en rystende historie om en meningitisramt borger, som var ved at dø, fordi Akuttelefon 1813 fejlvurderede. Føler 1813 sig så sendt til tælling? Overhovedet ikke, for i stedet for almindelig sund fornuft, som bare siger, »Se nu at tage jer sammen!« så har 1813 et imponerende bureaukratisk sprog, man kan lave akuthjælp med, når alt går galt. En vicedirektør udtaler således majestætisk, at vi »nu går ind og laver en kerneårsagsanalyse for at finde ud af, hvorfor vi ikke får sendt en ambulance, da han ringer ind første gang«. Og at et af »læringspunkterne« fra en tidligere »kerneårsagsanalyse« netop var, at man »skal være særlig opmærksom på borgere, som ringer ind flere gange«. Groft sagt kræver, at 1813 straks dropper den sproglige akuthjælp til sig selv og i stedet bare hjælper borgerne.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.