Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Sprogforarmelse

I Berlingske forleden tog tre kloge damer til genmæle mod den planlagte nedprioritering af sprogundervisning i gymnasiet og pegede på sammenhængen mellem et lands sprog og dets kultur. Man kan ikke blive rigtig god til et sprog, hvis man ikke engang imellem læser nogle rigtig gode tekster på sproget. Sådan så man tidligere på det, inden sprogundervisning blev henvist fra kulturafdelingen til kommunikationsafdelingen. I dag er svært at finde studerende på et fag som jura, der behersker et kultursprog som tysk blot på et niveau, hvor de kan tilegne sig tekster fra deres eget fagområde. Det er et af vor tids paradokser, at den frie bevægelighed i Europa er ledsaget fra dansk side af stadigt ringere interesse for andre sprog end engelsk og stadigt ringere kendskab til Europas historie og kultur. Og netop historie er jo et andet fag, som de er ude efter med den påtænkte gymnasiereform. Man skulle tro, at projektet går ud på at skabe en ny generation af teknokrater, der taler teknisk sprog og intet ved om historie. Sådan nogen er jo meget lettere at have med at gøre end f.eks. de tre kritiske damer, der formentlig forgæves råber vagt i gevær.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.