Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Sprog og virkelighed

BMINTERN - Hans Hauge
BMINTERN - Hans Hauge

Som bekendt er det, der sker i sproget, langt værre end det, der kun sker i virkeligheden. Det er langt værre, hvis man siger »grab them by the…« (Trump), end hvis man gør det i virkeligheden (Clinton). Sigeren bliver skurk, gøreren helt. Nu har Trump omtalt afrikanske lande som »shitholes« – lorteland(e), som Buster Larsen sagde engang. »Shithole« er et andet ord for »failed state«, så det må man gerne sige. Den Afrikanske Union vil have en undskyldning, fordi USA engang havde slaver. Det har Trump nu ikke haft, men det har de endnu i Afrika. Nej, det passer ikke, hvad Trump siger. DR Congo, Gambia, Sierra Leone for at nævne et par: De er jo mønsterlande. Pyt med drab og voldtægt på tusinder. Pyt med stenrige diktatorer. Det er jo kun virkelighed og ikke sprog. Men »Undskyld« er sprog.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.