Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft Sagt

Spørgsmål om tro

Klaus Kjøller
Klaus Kjøller

Når tyranner i Mellemøsten fjernes af vores og andre demokratiers militær, hvorfor er det så altid bagefter religiøse grupper, der kæmper om at genindsætte deres gud som enehersker? Hvorfor kæmper demokratiske militser ikke med samme fanatisme mod de religiøse militser for at indføre det tolerante, åbne demokrati, som var hele ideen med at vælte tyrannen? Fordi kun folk, der tror på et evigt liv efter døden hos deres gud, kan mobilisere den fanatiske dødsforagt, som er nødvendig for at bekæmpe folk, der tror på et liv efter døden hos en konkurrerende gud. Krigere i en milits, som vil kæmpe fanatisk for demokrati, må tro på, at Gud kommer med herligt velfærdsliv til alle borgere, når demokratiet faktisk er virkeliggjort. Altså at Gud bringer en forbedret udgave af Danmark. Formentlig findes sejrende demokratiske militser ikke ude på slagmarkerne, fordi næsten alle potentielle militskæmpere er flygtet til Danmark, fordi de ikke kan tro på, at selv den mægtigste gud kan skabe noget bedre på jord.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.