Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Sofies rodebutik

Claes Kastholm Hansen
Claes Kastholm Hansen

Venstres uddannelses- og forskningsordfører, Esben Lunde Larsen, der håber på at blive ny undervisningsminister, udnytter ventetiden til at fare i haserne på uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen (R), så han selv kan blive lidt mere kendt. I Politiken hævder han nu, at der venter et enormt arbejde med at få ryddet op i Sofies rodebutik, som han siger. Han eksemplificerer sin påstand med, at Sofie Carsten Nielsen på den ene side kræver mere internationalisering af Syddansk Universitet, på den anden side, at hun med sin dimensioneringsplan lukker sprogfagene spansk, kinesisk og arabisk, og indfører et loft over antallet af udenlandske studerende. Han fortvivler også over, at hun vil føre social udligningspolitik via studenteroptaget. Det sidste skal han nu ikke tage så højtideligt. Det er bare et reklamefif til markedsføring af de Radikale. Det kommer aldrig til at spille nogen rolle. Og hvad nedlæggelsen af de nævnte sprogfag angår, så er det noget, universitetet selv bestemmer. Syddansk Universitet vælger spansk, arabisk og kinesisk, fordi det vækker mest opsigt. Både Sofie Carsten Nielsen og Syddansk Universitet gør altså, hvad Esben Lunde Larsen selv gør: finder på noget, der vækker opsigt. Det bør han ikke være sur over. Det er jo bare det af Venstre lovpriste frie marked i funktion.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.