Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Søren i Eventyrland

Peter Kurrild-Klitgaard
Peter Kurrild-Klitgaard

Justitsminister Søren Pind (V) skriver i en kronik til denne fine avis, at det er fraværet af vestlig militær intervention i Syrien, der har skabt flygtningekrisen og sendt millioner mod Europa – inklusive dem, der kommer til Europa og bedriver terrorisme. Kort sagt: Mangel på krig i Syrien giver terrorisme herhjemme, og så må implikationen næsten være, at er man imod vestlig krig i Syrien, er man nærmest medskyldig i terrorisme.

Det er, hvad man kan kalde et kreativt ræsonnement, men Pind nøjes i vanlig stil med det storladne: Han kalder det »Min generations krig«. Nu har Søren Pind vistnok ikke en lang tjeneste i krigszoner bag sig, så det han kalder »sin« generations »krig« er vist den slags, der primært udkæmpes bag en computerskærm, hvor politikere kan sidde i fred og ro og skrive om, at andre mennesker skal sætte deres liv og lemmer på spil for at slå nogle helt tredje ihjel. Ligesom Søren Pind & co. gjorde, da de med succes plæderede for vestlige angreb på Irak og Libyen. Har de pågældende allerede glemt det, kan Deres Groft sagt genopfriske, at det i begge tilfælde førte til statssammenbrud, borgerkrig, opblomstring af islamistiske terrorbevægelser og folkevandring til Vesten. Selv tak.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.