Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Socialdemokratisk drøm

Hans Hauge
Hans Hauge

Yildiz Akdogan (S) mener, at »velfærdssamfundet« er grunden til, at Danmark »er vokset til at blive et af de mest rige og lige samfund i verden«. Men hvad er så hemmeligheden bag velfærdsstaten, som det hedder? Det er den protestantiske etik og kapitalismens »ånd« – dvs. alt det, som Socialdemokratiet har kæmpet imod. Hvad er ifølge Akdogan det gode ved Danmark? Hvad er lykken? Det er at komme på gymnasiet og derefter på universitetet. Målet er altså at blive akademiker og modtage videnskabsbaseret undervisning. Det er den danske drøm for en socialdemokrat. Og det kan ikke ske uden SU. Når man bliver akademiker, er muligheden der for at blive rig og adskille sig. Den socialdemokratiske drøm må da være den, at alle bliver akademikere. Kun sådan kan uligheden bekæmpes. Hvem skal så gøre rent på hotellet og passe de gamle socialdemokratiske cand.mag.er? Det kan alle de indvandrere da gøre; det er derfor, vi har hentet dem. Noget for noget. Uden dem ingen velfærdsstat.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.