Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Sniksnak

Claes Kastholm Hansen
Claes Kastholm Hansen

I en artikel i Berlingske (3. april) hævdes det, at partierne i deres propagandakampagner forud for valget »sparker nedad« mod »udvalgte svage befolkningsgrupper«. Eksemplerne er Venstres 454.215 kr.-reklame og Socialdemokratiets kommer du til Danmark, skal du arbejde-kampagne. Til støtte for tesen er indkaldt forfatteren Knud Romer og filosoffen Malene Trock Hempler. Den professionelt indignerede Knud Romer eksploderer som altid villigt i en påstand om, at man driver »en smålig forbitrelsens politik«, og Malene Trock Hempler, der har en universitetsgrad i filosofi, hvilket endnu ikke har gjort nogen til filosof andre steder end i medierne, påstår, at politikerne fremmer en tankegang, der frikender systemet og anklager individet. Ingen af påstandene har noget med kampagnerne at gøre. Både Romer og Hempler fremmaner nogle spøgelser baseret på påstande om vælgernes reaktioner, som de intet ved om. Groft sagt foreslår Berlingske, at man erstatter klicheen »de svage« med en undersøgelse af, hvad det egentlig vil sige at være svag i Danmark år 2015. Derimod behøver man ikke undersøge, hvad det vil sige at være svagt tænkende, for det har man lige givet et par konkrete eksempler på.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.