Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Snedigt amnesti

Klaus Kjøller
Klaus Kjøller

Formanden for Danske Skatteadvokater, Christian Bachmann, foreslår amnesti til de borgere, som medierne kalder »Panama-forbryderne«. Han fremfører gode grunde: 1) De 11,5 millioner dokumenter er en kæmpe høstak at lede i. 2) De mange skattesager vil forlænge landsskatterettens sagsbehandlingstider udover de halvandet år, der er i øjeblikket. 3) Det vil koste kassen at behandle sagerne. 4) Det vil skabe endnu mere kaos i Skat, end der allerede er. Så det lyder fornuftigt med et amnesti. Men samtidig er det i virkeligheden plimskørt, fordi enhver skattejurist ved, at alle pengene er anbragt efter professionel juridisk rådgivning og derfor er juridisk i orden, om end etisk betænkeligt. Der er derfor ingen forbrydere og ingen sager. Medmindre altså, at løftet om amnesti lokker folk til at melde sig og derved tilstå skattesnyd. Men så får de jo amnesti. Og så er der heller ingen sager. Aldrig har absurd skattekomik båret smukkere frugter end dette forslag fra skatteadvokaternes formand.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.