Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Småborgerbehov

Eva Selsing
Eva Selsing

Det er den tid igen. Bøgen er sprunget ud, Folketinget går på sommerferie efter et års slid med produktion af varm luft, og jyde-i-København-musikfestivalen Distortion beriger hovedstaden. Ikke alle er dog lige lykkelige – eksempelvis beretter en mor bosat på Nørrebro, hvordan sidste års Distortion havde budt på narko, afføring, tis og slagsmål i deres gård. Hvor ungerne legede, vel at mærke.

Men måske småborgerne med deres småborgerbørn og småborgerbehov for gader uden tis, opgange uden fækalier og baggårde uden kokain blot skal erkende, at en storby jo ikke er til for dem. De festglade unge skal da ikke gå og tage »hensyn«. Den slags hører en anden tid til. Det var noget, man gjorde i 1950erne, hvor alle var fascister, og manden slog konen, og folk slet ikke defækerede i opgangene. Ligesom »samvittighedsfuld adfærd« og »behovsudsættelse«. Herregammelt.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.