Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Småborger-Macron

BMINTERN - Eva Agnete Selsing
BMINTERN - Eva Agnete Selsing

Nede i det franske konditori, hvor overmakronen Francois netop har indtaget Élysée-paladset, blæser der hypermoderne vinde. Den nyvalgte præsident Macron har sat sit kabinet, og deri installeret 50 procent kvinder. Umiddelbart en smuk gestus til den identitetspolitiske tidsånd, men hold hestene og tøv en kende. Hvorfor? Fordi alt er galt, hvis De lige tænker over det. For det første er det en stor krænkelse at reducere kvinder til deres køn ved at vælge dem derudfra; for det andet styrker dette den onde, binære køns-tænkning – som om »køn« kun handler om mænd og kvinder, pfft! Hvilket leder os til det tredje, nemlig at alle de tusinde andre forfordelte grupper slet ikke har fået repræsentation i kabinettet. Hvad er det for noget småborgerligt noget?

Ja, Macron er faktisk ekstremt reaktionær ved nærmere eftersyn. Un scandale!

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.