Du er logget ind

Din profil kan bruges på berlingske.dk, business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Skole-diktatur

Henrik Dahl: »På mange måder ligner friskolers styrelsesform den måde, der regeres på i Kardemomme By. Her er det politimester Bastian, der skriver loven og håndhæver den.«

Henrik Dahl
Henrik Dahl

Det skriver advokat Dann Sidenius i en ’opinion’ i Berlingske i går. Og fortsætter så med at beskrive denne tilstand som »diktatur«. Til dette er der to ting at sige: 1) at sådan er det nu engang bedst at indrette en skole – specielt når selv de mest forhærdede elever i vore dage allierer sig med den helt igennem usaglige og fordrejningsvillige type forsvarsadvokater, der også kendes under navnet »forældre«. Og 2) at det såmænd ikke er, fordi demokratiske politikere ikke kan se fordelene ved systemet. Thi hvad sagde ikke den vise Win­ston Churchill: »Rektorer har beføjelser, premierministre kun kan drømme om«.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.