Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Skipper og kapitalismen

Edith Thingstrup.
Edith Thingstrup.

Enhedslistens folketingsmedlem Pernille Skipper vil ikke have grimme prædikater hængende på sig. »Jeg vil ikke definere mig selv som kommunist – jeg vil kalde mig socialist,« udtaler hun tli BT.

»Jeg mener, at det frie marked, kapitalismen, har spillet fallit. Det er noget af det mest udemokratiske, man kan forestille sig,« fastslår Pernille Skipper. »Det er samtidig det system, der betyder, at vores jordklodes eksistens trues.«

Desværre for alle os stakkels vildførte kapitalister er Pernille Skipper engang imellem nødt til at tage en pause i sine bestræbelser på at frelse verden. Og uden mad og drikke, duer helten ikke.

»Nu bliver det nok lidt mærkeligt, men jeg kan virkelig godt li’ frysepizzaer med ekstra ost,« afslører Pernille Skipper. »Man køber en trepak-pizza for ca. 30-40 kr. og en flødehavarti til at lægge ekstra ost på, så er jeg virkelig ovenpå. Det er virkelig godt.«

Vi må således konstatere, at kapitalismen trods alt duer til en smule, nemlig at tilfredsstille Pernille Skippers behov og råde bod på hendes manglende kulinariske evner.

Lenin sagde engang, at kapitalisterne med glæde vil sælge det reb, de skal hænges i. Deres Groft sagt siger: De røde vil med glæde købe den kapitalistiske frysepizza, der skal bringe dem et skridt nærmere forstoppede arterier. /Edith Thingstrup

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.