Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Skæv jul

Peter Kurrild-Klitgaard: Det var engang et hæderkronet borgerligt motto, at »pengene har det bedst i borgernes lommer«.

Peter Kurrild-Klitgaard
Peter Kurrild-Klitgaard

Men i den engang så højkonservative Frederiksberg Kommune har man tilsyneladende besluttet sig for, at en kvart million skattekroner har det bedst med at blive brugt på en kampagne, hvor en mand udklædt som julemand stjæler en ladcykel og derefter cykler kommunen rundt og kommer ud for uheld. Altsammen for at redde borgerne fra trafikuheld. Ifølge Politiken er kampagnens video blevet set af 7.000 personer, mens dens Facebook-side har fået 186 anbefalinger – altså betragteligt mindre opmærksomhed end hvis en ukendt politiker kommer til at sige noget halvfjollet.

Apropos så fremstod tankegangen bag kampagnen klokkeklar, da et kommunalbestyrelsesmedlem ræsonnerede over for Deres Groft sagt: Hvis ikke pengene var brugt på dét, var de jo bare blevet brugt på noget andet. Det var vistnok ment som et forsvar for det svært forståelige, men Groft sagt har en helt anden teori om beslutningen, og vi vil gerne til næste redaktionsjulefrokost bede om at få tilsendt en ordentlig ladning af det, kommunalbestyrelsesmedlemmerne må have røget, da de godkendte en sådan omgang med andres penge.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.