Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Skaarups følelser

BMINTERN - Edith Thingstrup
BMINTERN - Edith Thingstrup

Følelser er vigtigere end fakta, erklærer Dansk Folkepartis gruppeformand, Peter Skaarup, i sit ugebrev. »Siden de første primitive samfund har mennesket gjort brug af følelser, når politiske beslutninger skulle træffes,« forklarer Skaarup. »Når vores forfædre har skullet afgøre, hvordan udbyttet af dagens jagt skulle fordeles, om syge og skadede også skulle have andel i byttet, eller om han, der havde nedlagt byttet, skulle have en større andel end de øvrige, så har de lænet sig op ad deres følelser.« Jovist. Når vore forfædre skulle afgøre, hvem der skulle have andel i byttet, fik de gamle og syge ikke nødvendigvis særlig meget. Det mest interessante er Skaarups fortsættelse: »Begreber som sandt og falsk eller godt og ondt har ganske enkelt ikke hjemme i det politiske rum.« Hvis godt og ondt er irrelevant, hvilke standarder skal man så træffe beslutninger ud fra? Skaarup er ligesom mestertænkeren Nietzsche: Hinsides godt og ondt – »Jenseits von Gut und Böse«. Ikke at Skaarup aner det. Han er nemlig hinsides at have læst det, han skriver om. Det har Skaarup efter alt at dømme haft en halvstuderet studentermedhjælper til.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.