Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Skaarup og etikken

BMINTERN - Hans Hauge
BMINTERN - Hans Hauge

Der var engang en god dansk filosof, som hed K.E. Løgstrup. Han vidste en masse om den etiske fordring. I dag er der en filsof fra RUC, som hedder Jesper Ryberg. Han ved noget om etisk science. Løgstrup påviste, hvordan der er erkendelse i følelser. Det kan meget vel være, at Peter Skaarup (DF) har læst Løgstrup, for Skaarup siger, at politik handler om følelser. Men det skulle han aldrig have sagt. Straks var den filosofiske faktabande på banen med populismejægeren Ryberg i frontgruppen. Ryberg kunne i Deadline fortælle hoben, at følelser afhænger af lugt. Står man tæt på en skraldespand, kan man let fælde en uetisk dom. Og er der ikke noget med Dansk Folkeparti og dårlig lugt? Nu ved vi, hvor DFerne står, når de udtænker politiske planer. Det siger den etiske science.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.