Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft Sagt

Sin brors spindoktor

Claes Kastholm Hansen : Da historikeren Bo Lidegaard blev chefredaktør for Politiken, udvidede han straks stillingsbeskrivelsen til også at omfatte et spindoktorat til betjening af brormand, energiminister Martin Lidegaard, en tidligere NGOer, dvs. en mand med en sag, altså en fanatiker.

Claes Kastholm Hansen
Claes Kastholm Hansen

I rollen som spindoktor har Bo Lidegaard suspenderet den sans for nuancer og forståelse for kausalitetsforholds kompleksitet, der udmærkede ham som historiker. I stedet giver han sig som alle fundamentalister primitive kræfter i vold, og det er formodentlig denne besættelse af mørkets fyrste, der fik ham til at bukke enderne sammen på sit intellektuelle jeg og forleden skrive i sin avis, at selv om »den enkelte storm ikke uden videre kan tilskrives global opvarmning«, så var orkanen Sandy en direkte konsekvens af en menneskeskabt global opvarmning. Videre påstod han: »Hvis vi ikke finder på noget nyt, der i praksis begrænser de globale udledninger, er vi med sikkerhed på vej mod væsentligt større temperaturstigninger«.
Denne sludreagtige betingelseskonstruktion viser, hvor langt ud i hovmodets intellektuelle nattemørke, en fornem ånd kan drives, når han er besat af Den Onde selv. Fænomenet er i øvrigt beskrevet i Thomas Manns »Doktor Faustus«. Kendsgerningen er, at uanset om den globale opvarmning er delvis menneskeforvoldt, så står det ikke i menneskets magt at forhindre den. End ikke, om så vi i morgen stoppede alle skorstene, alle forbrændingsmotorer, satte alle dyrs fordøjelse i stå og selv holdt op med at trække vejret.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.