Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Sin broders vogter

Claes Kastholm Hansen
Claes Kastholm Hansen

Ifølge en meningsmåling, offentliggjort i Altinget.dk, går syv af ti danskere ind for, at det skal være forbudt at ryge i bilen, når man har børn med. De Radikale synes, at det er en god idé. De Radikale ved man altid, hvor man har, når der er mulighed for at forbyde noget. Overraskende er Kræftens Bekæmpelse imod. Men det skyldes ikke en hidtil uset liberal holdning. Det skyldes, at et forbud ikke fjerner problemet, forklarer en overlæge fra organisationen. Biler, der engang har været røget i, udgør nemlig også en sundhedsrisiko. Men så kan man vel også forbyde dem? Tidens forbudsraseri giver helt ny betydning til den grimme Kains spørgsmål i Første Mosebog: Er jeg min broders vogter? Så absolut, bedste Kain. Især hvis du vejrer sort arbejde, snyd med overførselsindkomsten eller bilbørn skjult i cigaretrøg. Så er der bare ét spørgsmål tilbage: Hvornår bliver finansminister Bjarne Corydon forbudt? Han har som bekendt sat konsulentfirmaet McKinsey til at styre staten, fordi politikerne ikke selv kan. Og hvor dette konsulentfirma færdes, bliver der mandefald i rækkerne. Så politiet, der i forvejen er skåret ned med ti procent, kan se frem til at blive endnu færre, og hvem skal så sørge for flere bødeindtægter til statskassen, når der ryges i biler med barnligt indhold?

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.