Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Simpel faglighed

Bevæger man sig rundt i det europæiske uddannelsessystem, hører man ofte positivt om danske studerende. De anses for ekstremt venlige, når de kommer ud, men til denne ros føjes sætningen: »Men de er ekstremt uvidende.«

Vi ved godt hvorfor. De lærer nemlig ikke nok i gymnasiet. At det forholder sig sådan bekræfter en Anne-Birgitte Rasmussen, der er »formand for danske gymnasier«, hvad det så end vil sige. Hun skriver i Politiken, at hvis vi lægger »for megen vægt på simpel faglighed og udenadslæren«, risikerer vi at bryde med »en tradition« for at uddanne »formidlende, kritiske og reflekterende medborgere.«

Simpel faglighed betyder for gymnasiernes formand »stavning, grammatik og matematikprøver«, som altså i fuldt alvor betragtes som en hindring for uddannelsen. Det er vist det, som vi jurister kalder en tilståelsessag.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.