Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

SFs store fortælling

Klaus Kjøller
Klaus Kjøller

Op til weekendens landsmøde i Vejle foreslår ni af SFs lokalforeninger og regionsbestyrelsen i SF Sjælland, at SF fornyer sit partiprogram. Det, der mangler, er »den store fortælling for SF«, siger Flemming Stenild, formand i SF Sjælland. Sikke noget sludder. SFs store fortælling står da klart: Formand Søvndal rejste sig fra hængekøjen, støttet af unge Thor Möger, som gjorde Villy Søvndal til kult og fik ham forlovet med Thorning. Sammen vandt de valget og »gjorde det« med Vestagers stemmer. Efter kort tid som udenrigsminister hørte udmattede Søvndal hængekøjen kalde, og Vilhelmsen tog over, indtil »Vikaren fra Helvede« skræmte Vilhelmsen og hendes kaotiske SF-følge tilbage til hængekøjerne og karrieremagere som Ida Auken og Möger over til andre partier. Denne store, lyslevende SF-skæbnefortælling med sine tragiske figurer står så hulkende klart, at end ikke en ferm politisk programkunstner som socialdemokraten Möger kan fremjodle en jublende fortælling, der kan få den til at falme.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.