Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Seniorøkonomen

Claes Kastholm Hansen: I en kommentar til en artikel i Politiken om dansk økonomis snegletempo forklarer en herre ved navn Mikkel Høegh, at »hvis der for alvor skal gang i den danske økonomi, skal der gang i byggeriet.

Claes Kastholm Hansen
Claes Kastholm Hansen

Udviklingen i byggeriet er en rigtig god indikator for, om økonomien har det godt eller skidt«. Hr. Høeghs udtalelse er et glimrende eksempel på, hvem journalisten aldrig skulle spørge om dansk økonomi. At sætte sin lid til byggeriet svarer til at tro på, at vejen til økonomisk vækst er, at vi klipper hinanden endnu mere. Den danske byggebranche er i forvejen alt for stor, lønningerne for høje, konkurrencen for lille, og der har igennem adskillige år været overproduktion af boliger. Forudsætningen for sund vækst er øget eksport. Men Mikkel Høegh er seniorøkonom i BRFKredit. Som så ofte gribes man af glæde over H.C. Andersens enestående talent for at tage menneskene på kornet. Kan du lægge æg? spørger hønen den grimme ælling, for det er nu dertil, dens horisont går.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.