Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Sass og partistøtten

BMINTERN - Edith Thingstrup
BMINTERN - Edith Thingstrup

Hvad skal man dog med politiske partier og alle deres kværu... - undskyld - medlemmer? »De politiske partier er jo udformet og designet i en tid, hvor man ikke havde noget fornuftigt at foretage sig i sin fritid og i stedet for gik til møder og forsamlinger og foredrag og hvad ved jeg,« udtalte Socialdemokraternes gruppeformand, Henrik Sass Larsen, for nylig i et universitetsspeciale. Sass Larsens udtalelser har vakt debat for og imod. Og det er meget fint og principielt alt sammen. Men Groft sagt skal gerne hjælpe Sass Larsen en smule, ifald han har glemt, hvorfor han i virkeligheden stadig går ind for partier. Sass skal bare slå op på Indenrigsministeriets hjemmeside. Heraf fremgår det, at partistøtten pr. stemme ved folketingsvalg udgør: 31,50 kr. For kommunalbestyrelsesvalg udgør partistøtten 7 kr. og for regionsrådsvalg 4,5 kr. Så der er rigeligt med skattekroner at hente for gesjæftige politikere som Henrik Sass Larsen, der har brug for partier til at få fat i borgernes penge. I demokratiets hellige navn, naturligvis.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.