Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Sandheden om Trump?

BMINTERN - Hans Hauge
BMINTERN - Hans Hauge

DR opfyldte til fulde public service-forpligt(i)gelserne, da de havde sat Steffen Kretz til at afholde et kursus i sandhedsteori »for dummies«. Sendt fra New York. Anledningen var, at Trump taler usandt. Så hvad er sandhed? Kretz gentog Pilatus’ evigt aktuelle spørgsmål. Sandhed er, når udsagn svarer til fakta. Hvordan finder man ud af, om de gør det? Jo, det, der står i New York Times, er fakta. Hvis det ikke står der, er det usandt. Kretz havde så fat i en »hjerneforsker«. Hun fortalte, at hjernen – og ikke vi – opfatter verden, som var den sand. Hvis man gentager en løgn ofte, bliver den sand. Med andre ord har hjerner valgt Trump, uden at menneskene ville det. Det er en sandhed, der ikke kan gentages ofte nok. Hjerner er dumme. De bør lytte til Kretz, men kun en enkelt gang.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.