Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Sandhed til salg

Professor Peter Nedergaard til Groft sagt
Professor Peter Nedergaard til Groft sagt

Som det er afdækket af nærværende avis, var forskerne på Aarhus Universitets fakultet for Science & Technology under pres i efteråret, da de ændrede mening om beviserne angående landbrugspakkens miljøskadevirkninger. Ændringen passede ind i de politiske ønsker.

Dekanen, Niels Christian Nielsen, udsendte bl.a. en email, hvori han betonede, at »selvfølgelig er vores evne til at vinde konkurrenceudsætningen på spil«. Blot således at også de tungnemme var med på presset fra politisk hold, som truede med at skifte leverandør af »videnskabelig sandhed«.

Groft sagt kan afsløre et digt, som hang på dekanens opslagstavle i de afgørende dage. Det lyder: »Universitetet er nu begyndt at sælge/ Beviser, som du selv kan vælge/ Blot det klinger godt i kassen/ Så skruer vi op og ned for gassen.«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.