Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Rygradsskade

Peter Kurrild-Klitgaard
Peter Kurrild-Klitgaard

Man vidste, at det kun ville være et spørgsmål om tid, inden den nytiltrådte V-regerings ministre og ordførere igen beviste, at intet er så effektivt til at kurere en borgerlig vælger for ønsket om at få en borgerlig regering som det faktisk at få én.

Denne gang illustreret af Venstres folketingsmedlem, Jacob Jensen, som fredag overvejede at gøre det forbudt at køre på cykel uden cykelhjelm. Det skete i et program på DRs P3, »Rodeo Parlamentet«, der præsenterer sig som, at man »diskuterer de ting, der virkelig betyder noget – det, der burde være regler om«. Så er den ideologiske linje ligesom lagt, og Jensen var holdningsmæssigt ler i hænderne på journalisterne. »Jeg vil ikke udelukke det … Det kigger vi på … Jeg vil gerne overveje det,« lovede han. Han kunne i stedet have besvaret spørgsmålet med et: »Hvorfor? Cykelhjelme er opfundet af fabrikanter, der gerne vil tjene penge på folks frygt. De virker stort set ikke – i hvert fald ikke ved de virkelig slemme skader. Logikken halter også: Der er masser af andet, vi gør i hverdagen, hvor faren for at slå hovedet er meget større – f.eks. at gå eller køre bil, og I får altså ikke mig til at lave påbud om gå-hjelme og bil-hjelme. Nej, hvis I gerne vil have flere forbud, der begrænser danskernes frihed og undergraver borgernes ansvarlighed, så spørg en socialdemokrat, en SFer eller tosserne fra Alternativet. De er halvtotalitære frihedshadere og elsker derfor den slags. Det gør jeg ikke. Jeg mener, at det er en menneskeret at træffe egne valg, også farlige valg, så længe man ikke skader andre.«

Men nej, sådan sagde Jacob Jensen naturligvis ikke. Han lovede at se på »mulighederne« for et forbud. Venstre, »Danmarks Liberale Parti«, vidste du, hvor du havde.

 

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.