Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Roskilde Festival

Ulrik HÔøΩy Groft Sagt
Ulrik HÔøΩy Groft Sagt

Når gravhunden Buster fik fært af en hare, styrtede den ud over markerne og kom retur et par timer senere. Uden hare, men gerne med et grisefoster i flaben og en fæl stank af gylle og kadaver. »Åh nej, nu har han igen været på Roskilde Festival«, sukkede vi og bar ham ud under bruseren. Det var livet på landet dengang, og det særlige ved Buster var, at han kunne skamme sig. Det kan gravhunde, så efter endt brusebad lå Buster henne ved brændeovnen og skammede sig noget så brødebetynget. I strid med den autoriserede teologi, hvor dyr handler pr. instinkt og derfor er skyldfri og uden skam, men også på kant med et moderne menneskesyn. Det kan godt være, at mennesker fortsat skammer sig og føler skyld, men de skal ikke gøre det. Det dikterer trenden. Nul skyld, nul skam, vi er frie mennesker. Storm P. sagde det på sin måde: »Jeg hader ikke menneskene, men jeg elsker dyrene«.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.