Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Rød liberalisering

Edith Thingstrup
Edith Thingstrup

Årets hovednavn på det økonomiske topmøde i Davos var den kinesiske præsident Xi Jinping. Ifølge vores allesammens Danmarks Radio holdt præsidenten en »nærmest kontroversiel tale, hvor han hyldede frihandel, liberalisering og åbenhed«. LO-formand Lizette Risgaard var i hvert fald overrasket. »Jeg håber, at præsidenten mener det seriøst, at Kina vil have åbne grænser for at skabe mere vækst i verden. For vi må også være ærlige, at Kina har tjent styrtende på eksport, og så har de samtidig haft svært ved at hæve grænsebommene for udenlandske varer og tjenester,« siger hun – og lyder som et ekko af Donald Trump. Den danske LO-formand burde tage den kinesiske præsident på ordet og glæde sig. I Kina er kommunisterne ikke så røde, så det gør noget, når det handler om økonomi. Det kunne røde danske politikere og fagforeningsfolk lære noget af. Hvad med at åbne mere for konkurrence, ikke mindst i den offentlige sektor, hvor fagforeningerne har haft svært ved at »hæve grænsebommene« for private virksomheder? Den danske offentlige sektor er jo mere kommunistisk end røde Kina og mere protektionistisk end Donald Trump.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.