Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Rød fantasi og grøn realisme

Claes Kastholm Hansen
Claes Kastholm Hansen

I et debatindlæg i Politiken farer Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen ud mod regeringens »grønne realisme«, som hun i vanlig demagogisk stil kalder hverken grøn eller realistisk. I stedet opfordrer hun folk til at slutte sig sammen i fællesskaber med henblik på at dyrke tomater og avle kartofler selv: Tomatdyrkere i alle kommuner forener Eder! Samtidig skriver energi- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt i netavisen Altinget, at Danmarks succes med den grønne omstilling ikke skal bedømmes på den lokale vejrudsigt eller antallet af vindmøller, vi selv stiller op. Den skal måles på det globale klima og vores evne til at skabe vækst og danske arbejdspladser. Johanne Schmidt-Nielsens opskrift vil ikke have nogen som helst effekt på det globale klima, selv om hele Danmark fulgte den, for Danmarks CO2-udslip spiller ingen rolle for klimaet. Lilleholts er ren og skær fornuft. Desværre varmer brugen af sund fornuft ikke sjælen lige så meget som Johanne Schmidt-Nielsens appel til tomatdyrkningens fællesskab. Til gengæld gavner den klimaet.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.