Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Revurdering af kirken

BMINTERN - Lars R Møller
BMINTERN - Lars R Møller

Hans Raun, lektor i teologi ved Københavns Universitet, fremhæver i Kristeligt Dagblad, at kun tre procent af ikke-vestlige indvandrere er medlem af folkekirken. Det er ganske vist, da kilden er Danmarks Statistik. Konklusionen er, at folkekirken har svigtet de stakkels indvandrere både menneskeligt, kristeligt og folkeligt. Groft sagt anerkender altid en skarp akademisk analyse, især når den fremkommer på baggrund af en anerkendt statistisk kilde, men når man konkluderer, bør man også involvere noget så sjældent set som sund fornuft. Årsagen ti,l at der ikke er flere indvandrere fra ikke-vestlige lande i folkekirken, er med ret stor sikkerhed, at de ikke er kristne. Omvendt har han jo ret. De er ikke medlemmer, men måske bør han nok lige overveje, om kirken har svigtet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.