Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Rationel bogproduktion

Klaus Kjøller: Hidtil har det været sådan, at forfattere sad alene og ofte smertefuldt fødte en tekst, som de derefter håbede et forlag kunne se genialiteten i og derfor ville udgive.

Klaus Kjøller
Klaus Kjøller

Men færre og færre læsere gider betale for den slags, og boghandlere dør på stribe. Meget tyder på, at vejen frem for forfattere ligger i samarbejde og specialisering. Således har forfatteren Jussi Adler-Olsen skaffet sig forsider under julesalget på at afsløre, at han fik hjælp af en god ven, da han ikke kunne overskue teksten til sin seneste bestseller.

Tænk på, hvor salgbar al dansk skønlitteratur kunne blive, hvis man raffinerede Adler-Olsens produktionsform, således at hver forfatter kunne trække på specialister gennem Forlæggerforeningen. Der kunne være et kontor for replikker, et andet for vittigheder og et tredje for spænding, et fjerde kontor for forelskelse, et for livets mening og et kontor, som sørger for, at samfundsproblemerne bliver sat under debat.

Formentlig bør den gammeldags individualistiske forfatter, som raver i blinde, helt spares væk. Bogbranchen må som andre brancher tænke nyt eller gå under.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.