Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Rasepolitik

Klaus Kjøller
Klaus Kjøller

Politikere bliver mere og mere rasende over hinanden. Således rasede Johanne Schmidt-Nielsen (EL) på Facebook over Folketingets formand Pia Kjærsgaards (DF) velkomst til de 2.200 nye danske statsborgere på Christiansborg i søndags. Raseriet skyldtes angiveligt, at Johanne fik krumme tæer over, at formanden udfyldte sine pligter og sagde tillykke og erklærede: »Det er en fest, hvor vi fejrer alle jer nye statsborgere.« Det fandt Johanne hyklerisk, fordi DF har stemt imod lovforslaget om statsborgerskab både i 2014 og 2015. Men ville det have gjort Johanne lykkelig, hvis formanden havde sagt: »Skrup af! I nye statsborgere er en pestilens for Danmark!«? Bestemt ikke. Så ville ikke kun Johannes tæer være krummet sammen, men hele Johannes krop have slået knuder på sig selv af begejstring over at kunne blive endnu mere spruttende arrig over formandens skandaløse optræden. Mere og mere politik kører i dag som rasepolitik: Ligegyldigt hvad der bliver sagt, så ras!

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.