Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Radikalisering

Ulrik Høy Groft Sagt
Ulrik Høy Groft Sagt

Efter valget af Donald Trump til præsident, er der sket en voldsom radikalisering af det demokratiske miljø i Danmark. Stor er forvirringen på Christiansborg, for hvad er det lige, der sker? En politiker, der holder sine valgløfter. En politiker, der siger, hvad han mener og mener, hvad han siger? Det bryder med alle principper. Det ligger så langt fra folkestyrets DNA, som tænkes kan, og ikke nok med det. Forleden sad de politiske oldermænd og udgød deres ånd på TV, Per Stig Møller, Mogens Lykketoft (»The Mogens« i FN-kredse), Uffe Ellemann-Jensen, Holger K. Nielsen, og de var enige, gribende enige, totalt enstemmigt enige om fordømmelsen af Trump. Ti dage tog det med den radikalisering, og det er godt nok hurtigere end i fængslerne. På Christiansborg går der en understrøm af vantro og pur skræk for morgendagen. Trump undergraver vores privilegier: vores smilende upålidelighed, vores rutinerede løgne, vores hele velerhvervede troløshed. Man forstår panikken. Hvad kan ikke ende med ved næste valg?

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.