Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Raceforskere i Deadline

Det er nok første gang, at folk hører om »kulturel appropriation«, sagde Nynne Bjerre i DR 2s Deadline. Hun havde derfor tre politisk korrekte kønsforskere i studiet, som hun andægtigt lyttede til med åben mund. Den canadiske popsanger Justin Biebers frisure var emnet. Han har hugget den fra de undertrykte.

Fænomenet er ikke nogen nyhed i Canada, men det var det for forskerne. Kulturel appropriation betyder, at hvide mænd stjæler de sortes musik. Det er kolonialisme at spille jazz og hiphop. Din oldefar skal have været slave, hvis du vil spille den slags. Du må ikke stjæle andres myter.

Hvide skal give »credit« til de sorte, som en Aalborg-forsker sagde, der brugte engelske ord i hver sætning. En anden af »forskerne« hedder Marstal. Han har en endnu mærkeligere frisure end Bieber, som vi ikke ved, hvor han har approprieret fra, og RUC-forskeren sad i en jakke approprieret fra arbejderklassen. Han kunne fortælle, at nationalister har majoriteten?

Det mest besynderlige var, at det så ud til, at disse forskere troede på, der findes racer. Det er da lidt skræmmende.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.