Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Pyrrhos Søvndals huskeseddel

Claes Kastholm Hansen: Landets udenrigsminister, Pyrrhos Søvndal, tog i går en pause fra frontudretningen på den hjemlige slagmark for at vinde nye sejre i udlandet.

Claes Kastholm Hansen
Claes Kastholm Hansen

Den travle mand fløj til Tunesien for at melde sig ind i foreningen »Syriens venner«, som bl.a. tæller en række diktatoriske, arabiske regimer, der håber, at konflikten i Syrien vil udvikle sig til en egentlig borgerkrig. Inden Pyrrhos forlod Danmark, udtalte han, at der er våben nok i Syrien. Pyrrhos vil fredens vej, men vennerne i hans nye forening har netop åbnet for våbeneksport til oprørerne. I dagbladet Information konstaterer Lasse Ellegaard, der modsat Pyrrhos ved en masse om Mellemsøsten: »At Danmark som aktuel EU-formand har en særlig forpligtelse til at tænke sig om, synes ikke at falde udenrigsministeren ind«. Ellegaard ser bort fra, at Pyrrhos for sit eget vedkommende har tænkt sig om, idet han over for danske medier har fremhævet, at han lægger meget vægt på, at oprørerne udsteder en skriftlig garanti for, at de vil give Syrien en demokratisk fremtid. Meget klogt af Pyrrhos. Ganske vist er sådan en garanti intet værd i virkelighedens verden. Men Pyrrhos Søvndal selv, der jo ikke husker alt for godt, kan få brug for den, når han engang skal fortælle Folketinget, hvorfor han egentlig meldte Danmark ind i »Syriens venner«.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.