Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Protester for dannelse

De unge 68ere protesterede imod dannelsen. I dag protesterer de studerende for dannelsen. De er vrede over den måde, som 68erne har omdannet universitetet.

De unge laver blokader, sådan som man også gjorde i 1968. Dengang var rektor som i dag statsmagtens repræsentant. De fleste finder vel disse protester sympatiske. Dog mener en filosof ved navn Olav Hesseldahl, at »midlerne er lidt utopiske«. De skal spille inden for demokratiet, formaner han. Det har han ret i, for de gjorde det ikke, da de havde chancen. Der var én, der indædt kæmpede for dannelsen og imod det ny-smarte universitet, men ham ville de ikke kæmpe sammen med: Det var den nu afdøde Jesper Langballe. De kunne alliere sig med DF, inden det er for sent.

Og så er der endelig det store problem: Hvordan skal »dannelse« oversættes til engelsk, som alt jo skal?

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.