Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Privilegiernes march

Eva Agnete Selsing
Eva Agnete Selsing

Mens journalister verden over græder over det snarlige farvel til Barack Obama, gør Hollywood-skuespillerne noget ved sagen. Som da resterne af 1968, Meryl Streep, trådte op på scenen til Golden Globe-uddelingen, og begik en prægtig hadtale mod Donald Trump og hans vælgere. Der var stor indignation, hvilket passede så kystbanegodt til alle de tilstedeværendes millionær-væren. Desværre for det velbehagelige, imageplejende relikvie passede ordene ikke på Trump-lejren, men til gengæld så fint til det segment, Streep selv repræsenterer: »Disrespect invites disrespect, violence incites violence,« (hermed må menes de mange fysiske angreb på Trump-støtter). Eller: »When the powerful use their position to bully others, we all lose.« Som når indflydelsesrige, svimlende velhavende, venstreorienterede kulturpersoner dedikerer dyrebar taletid til at dehumanisere Trump og hans vælgere? Ja. Det var nok det, den hjertensgode kone mente.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.