Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Privatskolernes skyld

Edith Thingstrup.
Edith Thingstrup.

Privatskoler er farlige, fordi de er private. Det kan Frederiksborg Amts Avis berette.

»Når og hvis Allerød Privatskole åbner dørene til deres første elevårgang efter sommerferien 2016, kan det komme til at tynge kommunens økonomi«, står der i et notat fra Allerød Kommune.

Oplysningen er overraskende, al den stund private skoler får langt mindre i tilskud end offentlige skoler. Men forklaringen er enkel ifølge Frederikborg Amt Avis. »For samtidig med at Allerød Kommune skal betale tilskud til alle de privatskole-elever, som bor i Allerød Kommune, så efterlader netop de elever også en tom plads på en folkeskole, der skal drives videre uanset elevtallet.«

Sådan er der så meget i det offentlige. Når kunderne forsvinder, opretholder man den hidtidige kapacitet. Og smider penge ud af vinduet. Men det er ikke ens egen skyld. Skylden er naturligvis de private konkurrenters.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.