Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Præsteanfægtelser

Det sker med mellemrum, at præster i den danske folkekirke føler sig kaldet til offentligt at give udtryk for tvivl om afgørende dogmer i den religion, som de lønnes for at varetage. En pastor Ramsdal i København kan således ikke, siger han, »tro på at Jesus fysisk stod op af graven«. Det er »for overnaturligt for mig«. Mange mennesker, som bekender sig som kristne, kan have samme tvivl om, hvad det med opstandelsen egentlig betyder, men med den store forskel, at de ikke har et særligt embede som dem, der skal forklare, hvad den kristne tro går ud på, og den går jo faktisk ud på, at Jesus er opstanden, og den bygger helt uomtvisteligt på et overnaturligt element. Det er faktisk noget essentielt i kristendommen, at man netop tror på noget, der egentlig ligger uden for ens fatteevne. At kristendommen også ligger uden for pastor Ramsdals fattevene er sådan set en ærlig sag, og det ville ikke være et problem, hvis ikke han lige netop var præst. Og løsningen på hans dilemma er jo af samme grund ganske enkel. Han skal såmænd bare finde sig et arbejde, hvor der ikke stilles krav om, at man tror på noget, som man ikke forstår.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.