Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Polske nationalister

BMINTERN - Hans Hauge
BMINTERN - Hans Hauge

Engang elskede danskerne Polen. Carsten Hauch skrev: »Under Sang om svunden Storhed vaagne Polens Børn«. De er ved at vågne igen. De viser ved store demonstrationer, at kærlighed til fædrelandet er den sande odelsret. »Dig elsker jeg, Polen, mit fædreland«,synger de på polsk. Men det er da forskrækkeligt, synes de på TV 2. De fortæller, at de er nationalister i Polen. Og katolikker. Det fatter Skammelsen ikke. For at studere disse primitive, polske populister sendte TV 2 Lotte Mejlhede helt ud på landet til bønderne. Som EUs udsendte amatørantropolog skal hun udforske dem. Hun snakker med bønder. Bønder er jo nationalister. Hun er til kaffebord hos nationalistiske bønderkoner. Hjemme i Odense går Skammelsen hændervridende frem og tilbage, mens han fortæller om det nationalistiske regeringsparti, Lov og Retfærdighed (PiS). Hvor har han fra, at partiet er nationalistisk? Det står da ikke i deres partiprogram? Nej, men hvem siger, at TV 2 skal være upartisk?

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.