Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Politisk krise aflyst

BMINTERN - Hans Hauge
BMINTERN - Hans Hauge

Onsdag morgen kunne danskerne vågne lettet op. De fik forkyndt et helt nyt »narrativ«, der kan afløse det gamle. I mange år har iattagerne iagttaget en ustoppelig højrekonservativ national-populistisk bølge, der kom fra USA via England til Norden og alle andre steder. Polen var sort. Ungarn fascistisk. Sønderjylland tabt til de gule. Men så vågnede Holger Danske og satte en alternativ modbølge i gang. Det nye narrativ begyndte på Langeland, der har indledt den lange kamp mod kapitalismen. Derfra bredte den røde bølge sig til resten af landet. Helt op til Frederikshavn og over til Bornholm. Krisen er aflyst. Folket er ikke længere bange. Skatten kan stige. Skolerne bliver malet. De syge bliver raske. Hvert barn får en pædagog. Danmark går mod venstre. Populisterne tabte i Assens. Det ny narrativ er klar. »Ansvarligheden har vundet«, skrev de i Politiken. Og så kunne de ellers fryde sig over, at »V-borgmestre« er på jobjagt. Skønt at de er arbejdsløse.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.