Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Politiets attack-vogne

Klaus Kjøller
Klaus Kjøller

Berlingske kastede onsdag lys over, hvorfor det ofte kniber for politiet at afse personale til udrykning til borgere, der har haft indbrud. Der bruges således mange mandskabstimer på at kontrollere, at politifolk i tjenesten overholder færdselsreglerne. Blandt Berlingskes eksempler vil Groft sagt fremhæve det, hvor en såkaldt ATK-vogn med udrykningskørsel satte efter en mistænkelig personbil, som den påkørte to gange for at få den til at stoppe, hvorved begge biler påkørte en tredje. Den bil, som ATK-vognen forfulgte, viste sig at være en civil politibil. Bag den lattervækkende historie skjuler sig den opsigtsvækkende nyhed, at ATK-vogne ikke kun holder stille i vejkanten på skumle steder for at score bødekassen. Hvis en sådan vogn finder, at man nedsætter hastigheden mistænkeligt meget, når man passerer den, så risikerer man, at ATK-vognen optager forfølgelsen og torpederer én. Det mest sikre er tilsyneladende at holde sin normale hastighed under passagen, så man slipper med bøden.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.