Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Pligt og flagstænger

Edith Thingstrup.
Edith Thingstrup.

Staten har talt antallet af flagstænger. Det undrede folketingsmedlem Henrik Dahl fra Liberal Alliance, som mente, at det måtte være Finansministeriet, der havde fået den dumme idé. »Det vidner om en manglende forståelse for, hvad en stat skal beskæftige sige med,« erklærede Dahl over for DR.

Enhedslistens Pernille Skipper lod det ikke blive ved kritikken. Hun satte embedsværket yderligere på arbejde med et spørgsmål om, hvorfor ressourcerne blev brugt på den måde.

Der er nemlig kun en ting, Enhedslisten hader mere end spild af offentlige kroner – og det er, at der ikke bliver brugt flere penge. Spot må føjes til skade. Nye embedsmandstimer må bruges, fordi man er utilfreds med brugen af de hidtidige. Flagstangstællinger må suppleres af analyser af årsagen til flagstangstællinger.

Nu er det så kommet frem, at statens tælling af flagstænger bare skyldtes en intern overvejelse i regeringen om, hvorvidt man skulle markere de grønlandske og færøske flagdage. De flinke embedsmænd ville derfor gerne have en ide om, hvad det indebar i praksis.

Herrens veje er uransagelige, siger de troende. Således er også statens veje uransagelige. Tænk at nogen bare passede deres arbejde samvittighedsfuldt. Det var næsten for utroligt til at være sandt.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.