Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Pless og troen

Edith Thingstrup.
Edith Thingstrup.

Den konservative Mai Mercado mener, at kristendom er bedre end islam. Sognepræst og socialdemokratisk politiker, Flemming Pless, er uenig.
»Hvad er højest? Et tordenskrald eller Rundetårn?« spørger han retorisk. Er kristendom da tordenskraldet, mens islam er Rundetårn? Anerkender Pless ikke islam som en religion? Nej, det er langt mere vidtgående. Pless tager en særdeles individualistisk indgangsvinkel til sagen.
»Kristendommen er kun bedre i den forstand, at den for mig kan noget, som er bedre end andre religioner,« erklærer Pless i Berlingske. Alt er relativt for sognepræsten, der er kendt for sine nytårsgudstjenester med talere fra andre religioner.
»Det, som er fantastisk ved historien om Jesus, er, at den giver mig en fornemmelse af, at jeg har adgang til det himmelske.«
Hvad skal han så med Jesus? Hvis han vil have en fornemmelse af at have adgang til det himmelske, må det da være mere end tilstrækkeligt at være socialdemokrat. Så kan man tro og tro, selvom den gode løsning altid først kommer i morgen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.