Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Piketty-principper

Peter Kurrild-Klitgaard
Peter Kurrild-Klitgaard

Nytårsdag kunne DR2s »Deadline« fortælle som en af dagens tophistorier, at den franske venstrefløjsøkonom Thomas Piketty - der hævder, at ulighed er et stort problem, og at politikerne bør omfordele mere - havde takket nej til at blive dekoreret med Æreslegionen af den franske præsident, partifællen Francois Hollande. Nogle ville måske undre sig over, at historien var så vigtig, men som studieværten, den gode Niels Krause-Kjær, viste med optagelser, så havde Piketty jo faktisk gæstet Deadline-studiet kun få uger før. »All politics is local«, som en amerikansk politiker engang sagde. Hos Groft Sagt hæftede vi os dog mest af alt ved Pikettys begrundelse: At det ikke er en statslig opgave at fordele hæder og ære - sagt af forfatteren, der mener, at det er en statslig opgave at fordele andres legalt erhvervede opsparing og ejendom.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.